Forsiden    Smykker     Andet Kirkesølv    Værkstedet    Udstillinger

Kalkene  på denne side er alle blevet restaureret og lueforgyldt. Nogle er som
det kan ses, blevet lueforgyldt både ud og indvendigt. 

 
Kalkene har alle deres egnen historie. Men på vores værksted har de også en historie. Den kan De læse hvis De klikker på de små billeder.
 

 Det er næsten aldrig for sent at  få gjort de gamle kalke i stand. Dog er det sket at en cuppa er blevet udskifter med en ny og det er særlig ærgerligt hvis den har en indskriftion. Vi går langt for at bevarer det gamle sølv frem for at stille det til side for et nyt stykke sølv.

Restaurering af antikt kirkesølv bliver udført med de samme arbejdsteknikker som kirkesølvet i sin tid er blevet fremstillet med.
 
Vi benytter ofte røntgenfotografering af kalke for at se hvor medtaget kalkene kan være af tin og andre underlødige loddemetaller. Billedet overfor viser med de lyse pletter, tin inde i fodstykke og skaft.

Det ser voldsomt ud når en gammel kalk er pillet fra hinanden. Det er nødvendigt for at fjerne alt tin. Det skal gøres helt og holdent mekanisk således at alt fremmed metal er væk. Det er nødvendigt for at udfører  en lueforgyldning. Lueforgyldning bliver udført ved ca. 350 c.

 

          Dorthe og Ebbe Hjorth,  Guld-og sølvsmedie,  Ydbyvej 47,  Gettrup,  7760 Hurup Thy

hjorth-thy@c.dk